?> Nitan ja Alman päiväkirja

Kesäkausi 2015: uusi bloggari Alma

Päiväkirjan uusista digitassujäljistä vastaan minä: Suomussalmelta kotoisin oleva ja erinomaisesti turkulaistunut pystykorvaneito Alma Suoma Julia. Jatkan Riku-Matin kunniakasta päiväkirjanpitoa yhdessä Nitta-Julian kanssa. Kolmas nimeni Julia muuten tulee siskoni Nitan nimestä;) Olen luonteeltani eloisa, pidän omista pikkuihmisistäni kovasti, innostun kaikenkokoisista linnuista aina kolibrista angry birdsiin, tykkään “nurmikon ilmastoinnista” ja pitkistä lenkeistä niin ja tietysti herkuista!

Voihan kuttu, haukahdan viitaten tämänpäiväiseen kohujuttuun vuohenjuuston takia uhratuista kilivauvoista: mikään eläin ei ole niin julma kuin ihminen…
P.S. Kuvan villapöksyperhe ei liity kohujuttuun mitenkään (Ruissalon kesävieraita).

Ruissalon lampaita

Ruissalon lampaita

Alma

Suomussalmen lahja Åbolle

Suomussalmen lahja Åbolle

Hakusanat: , , ,

Parane pian velipoika!

Riku on ollut kipeänä, mutta nyt hänen vointinsa vaikuttaa paremmalta. Maksalaatikkokin teki hyvin kauppansa! Otapa Riku-Matti rauhallisesti. Tehdään taas kunnon lenkkejä yhdessä, kunhan paranet.

Toivottaapi Nitta ja muu kotiväki

Riku-Matti 12 vuotta

Täytin tänään 12 vuotta. Vietän merkkipäivääni kotosalla kaikessa rauhasta. Ps. Irroitimme juuri ekan punkin joka loisi korvassani.

T. Matti 84 v. Ihmisen iässä.

20130628-231259.jpg

Hakusanat:

Kesän avaus

Minä, kesäkoira Riku-Matti, pidemmittä haukuitta julistan tänään kesäkauden alkaneeksi. Olkoon koko kesäksi luvassa kaikille aurinkoa, linnunlaulua ja hyvää mieltä!
Yritän myös itse ryhdistäytyä kulttuurin saralla, sillä kulttuuriton kesä on kuin länsisiperianlaika ilman kippurahäntää (siis aika valju!)
tai metsänväki ilman kotiinpalaavaa rottaperhettä!

Pihanvahti paras,
R-MK

Hakusanat: , , ,

Miälenvikast räksyndeeraust

Tääl Kärsämäjes kuuluu aamupäivisi tai välil iha mihi aikka vaa iha miälenvikast räksyndeeraust. Saa haukkuu, mut ei oo pakko! Meikä Masa tääl vaan ilmottelee, ett kotosal ollaa ja ett vähä tylsä pihal o yksin paseerata. Sais ny kevät tulla ja pörröset pupujussit pihal kirmata.

Terveissi vaa
yks Riku-Masa

Nimipäiväsankari Riku

Nytpä minäkin aktivoidun taas bloggaamaan, sillä velipoijalla Rikulla on tänään nimipäivä!

Riku nimenä tarkoittaa vapaasti mukailtuna rohkeaa voimaa ja se on muunnos Richardista, joka varmasti viittaa Rikhard Leijonamieleen. Sellainen jellona on myös velipoikani. Tosin se kuuluisa jellonamieli taisi olla aika kaukana meidän lempeästä Rikusta. Suomalainen kuuluisa Riku on tietysti Karvakuonojen Riku, sen Kaapokin Pikku Kakkosesta tuntee, onnittelut myös hänelle!
Onnea vielä Rikulle ja kiitos tarjoamastasi lihapateeaamupalasta.

Lämpimät onnittelut myös Kaapon kummitäti Marikalle Helsinkiin!

Nitta

Hakusanat: , , ,

Onnea Kaapo 2 vuotta

Meidän pikkuihmisemme täyttää tänään 2 vuotta. Oikein paljon onnea Kaapo-kullalle.

t. Veli-Matti Kasperi ja muut

kaapo_2v

Hakusanat: , ,

Hän joka Lapin lumoa värikylläisellä paletilla runoili

Rakas päiväkirjani, on taas korkea aika aloittaa vuosi 2013 uusien tarinoiden ja uutisten voimalla. Tarkoituksenani olisi myös hieman uudistaa blogini visuaalista ilmettä, kunhan atk-tukeni ehtii minua auttamaan.

Lähetin assistenttini katsomaan Turun taidemuseoon Reidar Särestöniemen näyttelyä, joka avattiin 25.1.2013. Sain pystykorviini kovasti positiivista palautetta siitä. Särestöniemen värimaailma on aivan omanlaatuisensa, mikä on omiaan kertomaan Lapin shamaanin tarinoita. Yllättävät ja voimakkaat väriyhdestelmät toimivat kuin riistavietti länsisiperianlaikalla. Minua miellytti suuresti Reitarin “alter egot”: periaatteessa villit ja vapaat hieman surumieliset? eläinhahmot, jotka villiydestään huolimatta kuitenkin kokevat olevansa ympäristönsä vankeja. Ilveskissasta oli hienoja teoksia. Olipa siellä riekkokin (sellaisen minäkin bongasin Luostolla kerran kaamoksessa samoillessani). Minua viehätti myös maalaustekniikan erilaisuus; se moninkertaisti teosten “rosoisen tunnelman”. Vaivaiskoivut ja kallellaan keikkuvat kuut tekivät vaikutuksen myös pieneen taidematkailijaan. Kaapo kuulemma sanoi häntä koskettavista töistä “Oho”, kun hän ne näki! Värit, unimaailma, Lapin eksotiikka, jaara-tematiikka…kaikki nämä saavat vielä lisämerkityksiä, kun niitä käsitellään/käsitetään Särestöniemen erikoisen ja mielenkiintoisen elämän läpi. Niin ja pidin minä teosten runollisesta nimeämisestäkin. Äiskä on muuten luvannut maalata Nitasta kuvan, jonka nimeksi tulee: “Auringon kulta hänen turkillaan viipyilee”.

Näyttely on ehdottomasti yksi alkuvuoden suurista taide-elämyksistä, suosittelen tassu sydämellä. Seuraavaksi assistenttini saavat mennä katsomaan WAMiin Kuutti Lavosta, odotan myös sitä häntä kippuralla!

Riku-Reitari

Hakusanat: , , ,

Joulutonttu keskittyy tulevaan joulu-urakkaan.

Melko vakava joulutonttu toivottaa kaikille oikein hyvää joulua.

Hakusanat: , ,

Pikkutonttu ja ahne hauva

Nitta ja Kaapo

Tonttu Tomera

Piti julkaista tämä hauska kuva Kaaposta ja Nitasta. Pienen tonttupojan ilme on hieman äreä, kun hauva yrittää napata häneltä piparkakkua ennen kuin kuva on otettu.

Hakusanat: ,

Sivu 1 / 1512345...10...Viimeinen »

Hakusanapilvi

Vanhat viestit

 • 2015 (1)
 • 2013 (7)
 • 2012 (8)
 • 2011 (9)
 • 2010 (5)
 • 2009 (9)
 • 2008 (1)
 • 2007 (7)
 • 2006 (12)
 • 2005 (28)
 • 2004 (58)
 • 2003 (1)
 • 2000 (2)

Uusimmat kommentit

 • Sirkku Valkeala: Heippa teille kaikille, Onnea...
 • Riku: Kiitos Telle onnitteluista ja...
 • tellervo: ppaljon onnea perheen lisälle...
 • Riku: Tervehdys pääkaupunkilaiset ja kiitos...

Uusimmat kuulumiset

Aihealueet

Linkit

Meta